Maya Weug: het vrouwelijke supertalent van de autosport

by

De Spaans-Belgisch-Nederlandse autocoureur Maya Martine Els Weug werd op 1 juni 2004 geboren. Weug is het eerste vrouwelijk lid van de Ferrari Driver Academy. In het seizoen van 2021 zal Weug in de Formule 4 uitkomen.

Weug werd geboren in Spanje, maar haar moeder is Belgisch en haar vader Nederlands. Haar racecarrière begon toen ze op haar zevende startte met karten. Na twee jaar begon ze te rijden op wedstrijdniveau. Haar eerste wedstrijd was een regionale competitie in Spanje.

Girls on Track – Rising Stars

Door het winnen van het programma Girls on Track – Rising Stars wist Weug een plek te bemachtigen voor de Ferrari Driver Academy. Dit speciale programma is door de FIA Women in Motorsport Commssion opgezet. Het programma is bedoeld om talentvolle meisjes tussen twaalf en zestien jaar te ondersteunen in hun carrière als professioneel coureur. Het programma begon met twintig deelneemsters. Hiervan bleven twaalf deelneemsters over na een shoot-out. Uit deze twaalf coureurs werden vier deelneemsters uitgenodigd op de Ferrari-fabriek. Weug wist het programma uiteindelijk te winnen. De Ferrari Driver Academy is een opleidingsprogramma waar verschillende Formule 1 coureurs aan deel hebben genomen.