Stéphane Kox: autoracende presentatrice, jaar achtergrond en privéleven

by

Stéphane Kox is een Nederlandse autocoureur die op 25 december 1993 werd geboren. Kox is de dochter van autocoureur Peter Kox.

Carrière

Kox groeide op in een wereld vol auto’s. Haar moeder deed aan karten en haar vader, Peter Kox, was een succesvolle coureur. Zo begon ze zelf ook met racen en is gek op auto’s. Naast haar vele trainingsuren is ze instructrice voor Lamborghini en is ze host bij televisieprogramma Autowereld van RTL. Kox is niet alleen bekend door haar racetalent, maar ook door haar schoonheid. Dit is ook terug te zien op haar instagram account met bij 25 duizend volgers. Kox studeert ook nog, ze studeert rechten in Maastricht.

In 2019 stond ze op de drempel om te worden toegelaten tot de W-series, de tegenhanger van de Formule 1 bij de mannen. Ze belandde op de reservelijst, maar besloot die plek op te geven.

Hoewel de buitenwacht haar soms wenst te beoordelen op haar uiterlijk, bewees ze in alles een topsporter te zijn. ,,Ik moet vechten tegen het imago van een rijdende krultang”, sprak ze daarover in het Eindhovens Dagblad.

Privéleven

Stéphane Kox heeft een relatie met wielrenner Danny van Poppel, zoon van de bekende wielrenner Jean-Paul van Poppel. Ze wonen samen in België. Het is niet bekend hoe lang Stephane Kox en haar vriend al samen zijn en hoe ze elkaar ontmoet hebben. Feit is wel dat zij van dichtbij weet wat het inhoud om topsport te bedrijven en zo haar wielrennende partner kan steunen.