Maikel van der Vleuten: succesvol springruiter, zijn achtergrond en privéleven

by

Op 10 februari 1988 werd de Nederlandse springruiter Maikel Leonardus van der Vleuten geboren in Geldrop. Van der Vleuten nam deel aan de Olympische Spelen 2012 en won zilver met het Nederlandse team.

Carrière

Toen Van der Vleuten zes jaar oud was begon hij met paardrijden. Bij de young riders en de junioren sleepte hij al veel medailles in de wacht. Hij maakte deel uit van het Rabo Talententeam van 2001 tot en met 2010. Hij won drie keer het Nederlandse kampioenschap Young Riders (2006, 2007 en 2009). In 2010 kon hij de overstap maken naar de senioren. Het jaar erna nam hij, samen met zijn vader Eric Van der Vleuten, deel aan het Europees kampioenschap springen en werd met het Nederlandse team vierde.

Van der Vleuten won met het Nederlandse team zilver op de Olypmische Spelen van 2012 in Londen en eindigde individueel op de twintigste plaats. Tijdens het EK 2013 werd het Nederlands team zesde. Van der Vleuten werd in 2014 Nederlands kampioen met VDL Groep Eureka. In 2015 werd Van der Vleuten met het Nederlandse team Europees kampioen. Tijdens het wereldkampioenschap in 2014 werd het Nederlands team eerste en werd Van der Vleuten individueel zestiende. Op het EK in 2015 pakte het Nederlandse team opnieuw het goud. In 2016 nam Van der Vleuten met het Nederlandse team deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze tweede werden.

Privéleven

Van der Vleuten is de zoon van Eric van der Vleuten, internationaal springruiter. Maikel van der Vleuten heeft een relatie met Rachelle Hanemaaijer. Met haar heeft hij een dochter. ,,Ik denk dat het echt leuk zal worden als ze straks oud genoeg is om mee te gaan naar concoursen. Zodat we er met zijn allen van kunnen genieten”, sprak hij tegenover Paardenkrant / Horses.