Max Verstappen: alles wat je over hem wil weten, zijn achtergrond en privéleven

by

Max Emilian Verstappen werd geboren op 30 september 1997. Verstappen is een Belgisch-Nederlandse autocoureur. Hij rijdt voor het team van Red Bull Racing in de Formule 1 onder de Nederlandse vlag. Max Verstappen is de zoon van de voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen.

Jeugd

Toen Verstappen vier jaar was begon hij met karten. Later, toen hij zeven jaar was, mocht hij gaan deelnemen aan kartwedstrijden. Hij heeft voor zijn Formule 1-carrière vele wedstrijden gereden in de KF3-, KF2- en KF1-klasse. In 2013 werd Verstappen wereldkampioen in de KZ-Klasse. Aan het einde van 2013 volgde zijn testdebuut in de Formule 3. In de Formule 3 wist Verstappen ook veel successen te boeken.

Formule 1

In de zomer van 2014 werd bekend dat Verstappen onderdeel zou gaan uitmaken van het Red Bull Junior Team. Niet veel later werd bekend dat Verstappen zou debuteren in de Formule 1 voor het team Toro Rosso. Zijn Formule 1-debuut maakte hij tijdens de GP van Australië in 2015. Met zijn tweede race wist Verstappen zijn eerst WK-punten in de wacht te slepen. Hij was daarmee de jongste coureur ooit met deze prestatie. Dit jaar mocht Verstappen een aantal prijzen in ontvangst nemen waaronder de Rookie of the Year award,  de FIA Action of the Year award, de FIA Personality of the Year award en de prijs voor beste inhaalactie van het seizoen.

SEPANG MALAYSIA – SEPTEMBER 28 2017 : Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the Drivers Press Conference during previews for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang International Circuit (SIC).

Red Bull Racing

In mei 2016 werd bekend dat Verstappen per direct Daniil Kvjat zou gaan vervangen bij het Red Bull Racing team. Zijn eerste overwinning in de Formule 1 Grand Prix behaalde hij tijdens de GP van Spanje in 2016. Hiermee werd hij de jongste winnaar ooit en tevens de eerste Nederlandse winnaar van een Grand Prix in de Formule 1. Verstappen eindigt dit seizoen op een vijfde plaats met totaal 204 punten. Hij werd bekroond met de titel van Nederlandse sportman van het jaar.

Het seizoen erna verliep moeizaam, maar werd toch positief afgesloten met een zesde plaats met 168 punten. In 2018 volgt een succesvol seizoen met twee overwinningen en een uiteindelijke vierde plaats met 249 punten. In 2019 weet Verstappen op te klimmen naar de derde plaats in het kampioenschap met 278 punten. Hij won dit seizoen drie races en had twee pole posities. Ook het seizoen erna wordt Verstappen derde, ditmaal met 214 punten. 

Privé

Sinds 2020 heeft Verstappen een relatie met Kelly Piquet, dochter van de drievoudige wereldkampioen Formule 1 Nelson Piquet sr.. Voor haar relatie met Verstappen had Piquet een relatie met coureur Daniil Kvjat, met wie ze in 2019 ook een dochtertje kreeg.