Jonas de Geus: hockeybelofte, zijn achtergrond en privéleven

by

Op 29 april 1998 werd de Nederlandse hockeyer Jonas de Geus geboren. In 2017 werd hij Europees kampioen met het nationale team. De Geus speelt momenteel bij de club SV Kampong.

Carrière

Middenvelder De Geus begon zijn carrière bij de hockeyclub in Almere. De jeugdselecties die De Geus heeft doorlopen zijn Nederlands Jongens B, Nederlands Jongens A en Jong Oranje. In 2016 werd De Geus geselecteerd om deel te nemen aan de Junior World Cup. Het nationale team werd hier zevende. Zijn debuut bij het nationale team senioren maakte hij tijdens de oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika in 2017. Dit zelfde jaar werd hij met het nationale team Europees kampioen. Bij de wereldkampioenschappen in 2018 won De Geus met het Nederlandse team zilver. Tijdens de Champion Trophy 2018 won hij brons. In mei 2019 maakte hij de overstap naar de club SV Kampong. Tijdens het Europees kampioenschap 2019 en de Hockey Pro League won Oranje brons. Eind dat jaar werd De Geus genomineerd voor FIH-wereldtalent van het jaar.

Persoonlijk

Naast zijn hockeycarrière studeert De Geus. Hij studeert economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Jonas de Geus heeft een relatie met Liselot Oosterbaan, met wie hij graag weekendjes weg en op vakantie gaat.