Kyra Fortuin: haar hockeycarrière, achtergrond en privéleven

by

Op 15 mei 1997 werd de Nederlandse hockeyster Kyra Fortuin geboren. Fortuin maakt deel uit van het Nederlands hockeyteam. Ze speelt sinds 2017 bij SCHC.

Carrière  

Fortuin groeide op in Maastricht en woont momenteel in Utrecht. Fortuin begon met hockey in 2004 bij MHC.  Ze speelde hier tot 2010 en stapte toen over naar Oranje Zwart. In 2016 ging ze spelen bij de club Oranje-Rood. Dit zelfde jaar speelde Fortuin het wereldkampioenschap onder de 21 waar het nationale team zilver won. Ze scoorde twee keer tijdens deze wereldkampioenschappen. Het jaar erna werd ze met het nationale team Europees kampioen onder de 21. In 2017 maakte ze tevens de overstap naar SCHC. Haar debuut bij het nationale seniorenteam maakte Fortuin in 2019, tijdens het Pro League-duel met Australië.

Privéleven

Naast haar hockeycarrière volgt Fortuin de masteropleiding drug innovation aan de Universiteit Utrecht. Kyra Fortuin heeft sinds begin 2016 een relatie met Jeroen Bakker, met wie ze graag op reis gaat. Verder houdt Kyra Fortuin van wielrennen en hardlopen.