Lars Balk: zijn hockeyloopbaan, achtergrond en privéleven

by

Op 26 februari 1996 werd de Nederlandse hockeyer Lars Balk geboren. Balk speelt als verdediger en middenvelder en maakt deel uit van het Nederlands hockeyteam. Daarnaast speelt Balk sinds 2008 voor de club SV Kampong.

Jeugd en carrière

Op zijn vijfde begon Balk met hockey bij de club MHC Vianen. In 2008 maakte hij de overstap naar zijn huidige club SV Kampong. In 2014 won Balk met Jong Oranje het Europees kampioenschap onder 21. Een jaar later mocht hij zich aansluiten bij het nationale seniorteam. Datzelfde jaar won Balk met Oranje het wereldkampioenschap zaalhockey in Leipzig. In 2017 werd hij opnieuw Europees kampioen onder 21. Tijdens de wereldkampioenschappen in 2018 kwam Balk weer in actie en scoorde één doelpunt. Het Nederlands hockeyteam werd tweede. Bij de Champions Trophy dat jaar won Balk met Oranje Brons. Tijdens het Europees kampioenschap en de FIH Pro League in 2019 won hij met het nationale team brons.

Privéleven

Lars Janssen studeert naast  zijn hockeycarrière sport en bewegen in Utrecht. Hij heeft een relatie met vriendin Kiki Bink, die net als hij hockey en met wie hij graag op reis gaat.