Laura Nunnink: grote hockeybelofte, haar achtergrond en privéleven

by

De Nederlandse hockeyster Laura Nunnink is geboren op 26 januari 1995. Nunnink maakt als middenvelder deel uit van het Nederlands hockeyteam. Momenteel speelt Nunnink bij HC Den Bosch.

Carrière

Nunnink begon met hockey toen ze acht jaar was bij de club Oranje-Rood. Haar eerste interland voor Oranje speelde ze tijdens het Vierlandentoernooi in 2013. Met het nationale team werd Nunnink in 2014 Europees kampioen onder 21 jaar. Ze werd voor haar prestaties tijdens dit kampioenschap bekroond tot speelster van het toernooi. Dit jaar mocht ze tevens het Gouden Stickje voor grootste talent in ontvangst nemen. Het jaar erna nam Nunnink deel aan het Europees kampioenschap in Engeland, als vervangster voor Jacky Schoenaker. Na zeventien jaar voor Oranje-Rood te hebben gespeeld maakt Nunnink in 2021 de overstap naar HC Den Bosch.

,,Laura is een hele complete speelster, waar we de komende jaren hopelijk veel van kunnen genieten. Ze is een fijne toevoeging aan onze selectie en kan helpen bij het verder opleiden van onze talenten”, stelde bestuurslid tophockey Vera Vorstenbosch op de website van HC Den Bosch destijds. Coach Raoul Ehren sluit zich daarbij aan: ,,Bij ’s-Hertogenbosch halen we niet vaak speelsters van buitenaf, maar Laura wilden we er heel graag bij hebben.”

Privéleven

Laura Nunnink heeft een relatie met Danny Stempher. Haar vriend is ook handig met de hockeystick, maar dan wel op het ijs. Hij komt uit als aanvaller voor de Tilburg Trappers. Nunnink is afgaande op haar Instagram-profiel naast gek op hockeyen ook liefhebber van het strand, stedentrips en terrasjes. Ze behaalde verder reeds haar Master International Management.