Terrance Pieters: hockeybelofte, zijn achtergrond en privéleven

by

De Nederlandse hockeyer Terrance Pieters werd op 14 december 1996 geboren in Amsterdam. Pieters maakt deel uit van het Nederlandse hockeyteam en speelt daarnaast bij de club SV Kampong.

Jeugd

Pieters bracht zijn jeugd door in Almere en begon op zesjarige leeftijd al met hockey. Hij speelde zestien jaar bij De Almeerse Hockeyclub en stapte daarna over naar SV Kampong. Hij doorliep de jeugdselecties Nederlands Jongens A en Jong Oranje. Zijn debuut bij het nationale hockeyteam volgde in januari 2017. Tijdens de wereldkampioenschappen 2018 in Bhubaneswar won het Nederlandse hockeyteam zilver. Pieters was toen reserve en kwam tijdens het WK niet in actie. In 2019 was Pieters actief tijdens de poulefase van de FIH Pro League.

De positie die Pieters speelt is als aanvaller. Hij draagt het rugnummer 20, speelde achttien interlands en scoorde totaal vier doelpunten.

Privéleven

Pieters heeft een echte hockeyfamilie. Zijn zus, Melissa Pieters, hockeyt in de hoofdklasse bij Hurley. Zijn neef is de hockeyer Marlon Landburg. Pieters heeft een relatie met tophockeyster Xan de Waard, die onder meer goed bevriend is met Laura Nunnink. Pieters heeft in verschillende media het onderwerp racisme binnen de hockeywereld aangekaart. Hij wilde hiermee mensen inspireren en inzicht geven in de situatie. Zijn verhaal riep, bij zowel zijn teamgenoten als het overige publiek, veel emoties op.

,,Ik heb de jongens verteld dat ik ook binnen het hockey racisme heb meegemaakt, ook in een groepsvorm als deze. En ze uitgelegd wat het met me doet en waarom ik het zo lang voor me heb gehouden. (..) Racisme is moeilijk te begrijpen als je het nooit zelf hebt ervaren. “