Thierry Brinkman: tophockeyer, zijn achtergrond en privéleven

by

De Nederlandse hockeyer Thierry Brinkman werd geboren op 19 maart 1995. In 2015 en 2017 werd Brinkman met het Nederlandse hockeyteam Europees kampioen. Sinds 2015 speelt Brinkman bij HC Bloemendaal.

Carrière

Gedurende zijn jeugd heeft Brinkman al verschillende nationale jeugdselecties doorlopen. Dit waren Nederlands B, Nederlands A en Jong Oranje. Brinkman speelde eerste bij SV Kampong en sloot zich in 2015 aan bij HC Bloemendaal. In 2015 volgde zijn debuut bij de Nederlandse hockeyploeg tijdens een oefeninterland, waarin ze speelden tegen Zuid-Afrika. In zijn debuut jaar wist Brinkman met zijn teamgenoten al de Europese kampioenschappen in London te winnen. Dit was voor het eerst sinds 2007 dat het Nederlandse hockeyteam Europees kampioen werd. Tijdens datzelfde jaar, 2015, werd Brinkman vierde tijdens de Hockey World League in Raipur, India.

Op het Europees kampioenschap in 2017 won Brinkman met het Nederlandse hockeyteam wederom goud. Een jaar later won hij de Euro Hockey League in eigen land en het Nederlands kampioenschap. Tijdens de wereldkampioenschappen in 2018 won Brinkman met Oranje de zilveren medaille. In 2019 won hij brons tijdens de FIH Pro League in Amstelveen.

Privéleven

Thierry Brinkman is de zoon van de voormalig Nederlandse tophockeyer Jacques Brinkman, die vier keer deel nam aan de Olympische Spelen. Thierry Brinkman heeft een relatie met hockeyster Elke Boers. Zijn vriendin speelt voor Hurley.