Yibbi Jansen: hockeytalent, haar achtergrond en privéleven

by

De Nederlandse hockeyster Yibbi Jansen werd op 18 november 1999 geboren. In 2018 speelde Jansen met het Nederlands hockeyteam de Champions Trophy in Changzhou. Momenteel speelt Jansen bij SCHC.

Carrière

Middenvelder Yibbi Jansen begon op zevenjarig leeftijd met het spelen van hockey bij HC Den Bosch. Hier heeft ze alle jeugdelftallen doorlopen. Toen Jansen vijftien jaar oud was maakte ze haar debuut in het eerste van HC Den Bosch. In het seizoen 2015/2016 werd ze met HC Den Bosch landskampioen. Later verruilde ze HC Den Bosch voor HC Oranje-Rood. Tijdens het Europees kampioenschap junioren 2017 was Jansen topscorer van het toernooi. In 2018 speelde Jansen voor het eerst mee met het Nederlands hockeyteam tijdens een oefeninterland tegen Amerika. Dit jaar nam ze tevens deel aan haar eerste internationale toernooi; de Champions Trophy. In 2019 stapte Jansen over naar SCHC. Dit jaar werd besloten dat ze met Jong Oranje zou deelnemen aan het Europees kampioenschap junioren en geen deel uitmaakte van de selectie voor het “grote EK”. Ze won met Jong Oranje tijdens het EK zilver.

Privéleven

Yibby Jansen is de dochter van Ronald Jansen, tweevoudig Olympisch kampioen hockey. Naast haar hockeycarrière studeert Jansen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hier studeert ze Business Administration.