Botic van de Zandschulp: Neerlands tennishoop, zijn achtergrond en privéleven

by

Op 4 oktober 1995 werd de Nederlandse tennisser Botic van de Zandschulp geboren in Wageningen. In 2016 was Van de Zandschulp Nederlands kampioen enkelspel en dubbelspel.

Jeugd

Van de Zandschulp begon met tennissen toen hij vier jaar oud was, bij de Tennisvereniging Spitsbergen. Zijn moeder en broer Melvin speelden hier ook. De eerste trainer van Van de Zandschulp was Alex Boers. Daarna heeft Remco Riedijk hem voor een korte tijd getraind. Later kreeg hij privéles van Louis Rosberg. Van de Zandschulp ging voorspelen bij de KNLTB toen hij zes jaar was en werd aangenomen. Hij heeft door de jaren heen met verschillende bondstrainers gewerkt, zoals Philip Maat en Luc Govers. Zijn trainer op dit moment is Erwin Clarenbach.

Successen

In 2016 nam Van de Zandschulp voor het eerst deel aan een futuretoernooi. Hij wist dat jaar twee futuretoernooien te winnen. Ook werd hij dit jaar Nederlands kampioen enkel- en dubbelspel. In de finale enkelspel won Van de Zandschulp van Robin Haase. Bij het dubbelspel versloeg hij, samen met Sidney de Boer, Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof. In 2021 maakte hij zijn debuut bij de Grand Slam. Van de Zandschulp stond op dat moment op plek 151 op van de wereldranglijst en was op dat moment de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser.

Privéleven

Niet alleen Botic heeft deelgenomen aan de bondstrainingen, ook zijn broer Melvin heeft deelgenomen. Naast tennis deden de broers ook nog aan atletiek. Van de Zandschulp vond de onderdelen hardlopen, balwerpen en kogelstoten het leukst. Het is niet bekend of Van de Zandschulp een relatie heeft.