Sem Wensveen: tennistalent en model, haar achtergrond en privéleven

by

De Nederlandse tennisster Sem Wensveen werd op 10 april 1998 geboren. Naast tennis is Wensveen actief als model en is ambassadeur bij Hunkemöller.

Jeugd

Wensveen begon met tennis toen ze vier jaar oud was. Zowel haar ouders als haar oudere zussen speelden tennis. Op jonge leeftijd werd Wensveen al uitgenodigd door de KNLTB. Met haar moeder reisde ze het hele land door om toernooien te spelen. Toen Wensveen het vmbo op de middelbare school had afgerond stortte ze zich volledig op tennis. Toen ze zestien jaar was verhuisde ze naar Spanje om zich volledig te kunnen focussen op het tennissen. Na twee jaar kwam Wensveen terug naar Nederland en ging ze trainen onder haar huidige trainer Gerard van Hellemond.

Tennis carrière

In 2019 werd Wensveen met haar duopartner Dominique Karregat Nederlands kampioen dubbelspel. Ze heeft nu een nieuwe partner, omdat Karregat zich wilde gaan focussen op het studeren. Ze speelt nu samen met Jasmijn Gimbrère. Wensveen behoort nu tot de subtop tennissers van Nederland. Ze ziet nog veel ruimte voor verbetering en droomt van een deelname aan de Grand Slams. Momenteel staat Wensen op plaats 1273 op de wereldranglijst en hoopt zich in 2021 omhoog te spelen tot zeker plaats 600. Wensveen speelt rechtshandig.

Model

Wensveen valt niet alleen op door haar tennistalent, maar ook door haar schoonheid. Ze doet modellenwerk naast haar tenniscarrière voor onder andere Hunkemöller. Op Instagram heeft ze een behoorlijke schare volgers: zo’n 40 duizend. Haar focus ligt echter geheel bij tennis. Haar modellenwerk gaat dan ook altijd in nauw overleg met haar trainer.

Privéleven

Sem Wensveen kreeg in 2018 een relatie met model Montell van Leijen. Haar toenmalige vriend Van Leijen is bekend van zijn deelname aan Hollands Next Top Model 2017. Hun liefde werd onthuld in het YouTube programma Juice. De relatie strandde echter, waardoor Sem Wensveen nu weer als vrijgezel door het leven gaat. Eerder had Sem Wensveen een relatie met voormalig The Voice of Holland-kandidaat Vinchenzo.