Rico Verhoeven: wereldkampioen, zijn achtergrond en privéleven

by

Op 10 april 1989 werd de Nederlandse kickbokser Ricardo (Rico) Verhoven geboren in Bergen op Zoom. Verhoeven is regerend Glory Heavyweight kampioen sinds 2013. Verder speelde hij een rol in de film Kickboxer: Retaliation die uit kwam in 2018.

Carrière

Verhoeven begon al op zevenjarige leeftijd in de vechtsport. Hij maakte zijn debuut als professioneel kickbokser toen hij zestien jaar was. Verhoeven maakt deel uit van de competities de Glory, K-1, It’s Showtime en Superkombat. Hij is regerend Glory kampioen sinds 2013. Verhoeven wist zijn titel succesvol te verdedigen tegen de grote boksers Daniel Ghită, Errol Zimmerman, Benjamin Adegbuyi, Mladen Vrestovac, Anderson Braddock Silva, Jamal Ben Saddik, Guto Inocente en Badr Hari.  

Televisie en films

Verhoeven staat bekend om zijn sympathieke karakter, atletische bouw en talent voor communicatie. Door deze eigenschappen heeft hij al in verschillende films gespeeld en aan verschillende televisieprogramma’s deelgenomen. Zo was hij bijvoorbeeld vanaf 2018 te zien in de film Kickboxer: Retaliation en De Film Van Dylan Haegens. Ook sprak hij de stem in van hoofdpersonage Ferdinand voor de Nederlandse versie van de animatiefilm Ferdinand. Televisieprogramma’s waar Verhoeven aan heeft deelgenomen waren onder andere Echt waar!?, De Jongens tegen de Meisjes, Alles mag op zondag en Mindf*ck.

Privéleven

Rico Verhoeven had dertien jaar een relatie met Jacky Duchenne, waarmee hij twee dochters en een zoon kreeg. Hun relatie strandde echter in 2020. Het lijkt erop dat de vrijgezelle Rico Verhoeven momenteel date met ‘fitgirl’ Naomy van Beem. Zij deelde verschillende filmpjes op Instagram waarin ze in Verhoevens huis was. Verder heeft Verhoeven nog zijn eigen lifestyle platform The Winners Workout waar hij een gezonde mentale en fysieke lifestyle promoot.