Puck Moonen: talentvol wielrenster, haar achtergrond en privéleven

by

Op 20 maart 1996 werd in Sint-Michielsgestel de Nederlandse wielrenster Puck Moonen geboren. Ze rijdt momenteel bij de ploeg Chevalmeire.

Carrière

Moonen nam in 2015 deel aan verschillende wielerwedstrijden waaronder Gent-Wevelgem, de Ronde van Gelderland en de Omloop van de IJsseldelta. Bij de Omloop van de IJsseldelta behaalde ze plaats 49. Het jaar erna nam Moonen deel aan de Ronde van België maar gaf tijdens de tweede etappe op. Vanaf 2017 ging ze rijden voor Lotto Soudal Ladies. Tijdens de 7-Dorpenomloop Aalburg behaalde Moonen een zeventiende plaats, de beste prestatie tot dan toe. In 2019 maakte ze de overstap naar haar huidige ploeg Chevalmeire.

Privéleven

Moonen heeft momenteel een relatie met Twan van Gendt, wereldkampioen BMX. Het stel leerde elkaar op een bijzondere manier kennen, namelijk doordat Moonen een interview las met Van Gendt in het blad Helden: ,,In het blad Helden las ik eind vorig jaar een interview met hem. Hoe hij zichzelf was tegengekomen in een jaar waarin hij een pas gekocht huis helemaal had verbouwd, van ploeg en coach was veranderd en te maken kreeg met blessures. Het was of ik mijn eigen verhaal las. Ik had zelf net een nieuwbouwhuis gekocht. Toen ik de sleutel kreeg, zag ik pas hoeveel er nog moest gebeuren. Ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken. Het verhaal van Twan kende een gelukkige afloop, dus zocht ik contact met hem op.” Het klikte vervolgens op alle fronten, zowel qua verbouwen, qua sportiviteit en in de liefde. Moonen en haar vriend wonen nu samen in Rosmalen.

Hiervoor had Puck Moonen een relatie met de Belgische veldrijder Eli Iserbyt. Het blad FHM riep Moonen in 2017 uit tot Mooiste Sportvrouw van Nederland. Met meer dan 500 duizend Instagramvolgers is ze één van de populairste wielrensters.